SKATEPARK LANSINGERLAND

SKATEPARK LANSINGERLAND

De gemeente Lansingerland heeft Bureau Omgeef benaderd om samen met jongeren en andere ambassadeurs invulling te geven aan een bijzonder gedeelte van het nieuw aan te leggen Annie M.G. Schmidtpark. In dit gedeelte van het park zal een toonaangevend skatepark aangelegd worden dat geheel aansluit bij de wensen van skatende jongeren. Sterker nog, het werd mede door hen zelf ontworpen!

Naast het skatepark wordt ook het omliggende gebied een plek waar iedereen van kan genieten. Door verschillende partijen te betrekken in het ontwerpproces is het ons gelukt om een voorstel te doen voor een plek waar sportieve uitdagingen en sociale ontmoetingen samen komen.

Een TOP-plek voor iedereen
Dankzij meerdere ontwerpsessies konden we niet alleen een visie genereren voor het gebied, maar deze ook vertalen naar oplossingen die breed gedragen worden. Ten eerste hebben de jongeren die meededen een uitspraak gedaan over de waarde van de plek voor Lansingerland; dat iedereen op een positieve manier, actief mee kan doen. Of dat nou op een skateboard is of op een gezellig moment als toeschouwer.
Met betrekking tot het skatepark zelf heeft de visie ervoor gezorgd dat het een park zal worden waar verschillende disciplines en verschillende leeftijden samen komen. Een uitdaging voor iedereen is het motto. En dit is fantastisch gelukt dankzij de uitwerking door SKATEON, de aannemer die de jongeren zelf mochten selecteren.
Het skatepark zal zeker een aantrekkingskracht uitoefenen en het gebied zal deze aantrekkingskracht op meerdere niveaus versterken. Zo komt er een plek waar graffitikunstenaars legaal hun kunsten vertonen en is er bijzonder goed nagedacht over een nieuw type ontmoetingsplaats voor jongeren. Maar bovenal zal het een plek worden waar je gewoon wilt zijn, of je nou ergens bij hoort of niet!